2022.08.24.

Roma fesztivál

Az eső sem állt a roma kulturális kavalkád útjába

 

 

 

Roma kulturális kavalkád fogadta pénteken az Erzsébet térre látogatókat. Az ingyenes programot az Anosztru Országos Egyesület és a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezte. A helyi zenészek mellett a 100 Tagú Cigányzenekar és Nyári Károly is szórakoztatta a publikumot.

Elsőként a Kopár Band lépett fel, és aki kíváncsi volt, a roma kézműves kultúra egy szeletébe is belekóstolhatott Váradi István segítségével. A programot az államalapítás ünnepéhez kötődve szervezték.

– Annak ellenére, hogy azt mondjuk, az anyagi források be vannak szűkülve, azt gondolom a kultúrát nem szabad elzárni az emberektől. A kultúra ott legyen az emberek közelében, ha nem mást, legalább kultúrát kapjanak, mi ezt kívánjuk biztosítani itt Nagykanizsán –nyilatkozta Teleki László, a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A Kopár Bandet követően, a 100 Tagú Cigányzenekar kamarazenekarát megelőzően Nyári Károly lépett a közönség elé.

– Nagy öröm számomra, hogy itt lehetek önökkel ma, és itt lehetek ezen a fesztiválon. Természetesen a nagykoncertek is körül vesznek, de én úgy gondolom, egy ilyen kisebb közösségben vagy kisebb közönségnek még nagyobb öröm játszani. Egyrészt azért, mert sokkal közvetlenebb kapcsolatunk van a közönséggel, mint egy nagy fesztiválon. Úgyhogy nagy örömmel vállaltam el a felkérést, és ha Nagykanizsáról van szó, természetesen mindig nagy örömmel jövök –  fogalmazott Nyári Károly előadóművész.

A kitartó közönség felkészült az esőre is, így a roma kultúra kedvelői egy idő után az esernyőik alá húzódva élvezték a koncerteket.

Forrás:https://kanizsaujsag.hu/hir/202208/az-eso-sem-allt-a-roma-kulturalis-kavalkad-utjaba